Og hvem er det egentlig, der skal integreres? Er det udlændingene, der skal integreres i Danmark, eller er det danskerne, der skal integreres i verdenssamfundet?
Aftenens foredrag og debat handler om emnet, der dukker op i tide og utide, og som efterhånden er ved at blive til en tom frase uden reelt indhold.
Program:
19.00-19.30 Immigration gennem tiderne
Thomas Abel Møller fra Immigrantmuseet fortæller om immigrationens historie i Danmark
Danmark har alle dage været et immigrantland. Nogle immigrantgrupper blev inviteret hertil som specialister (fx hollandske bønder og sefardiske jøder), andre kom som flygtninge (fx huguenotter og iranere), og mange kom som billig arbejdskraft (fx jugoslaver, tyrkere og polske roepiger).
Hvordan har de forskellige grupper klaret sig i Danmark, hvorved har de lignet hinanden, og hvorved var de forskellige?
19.30-19.45 Flugten til Lalak
Desværre, Hitler vandt krigen og Danmark blev en del af Nordtyskland. Lis og Ole Jensen er aktive i undergrundsbevægelsen, men må i 1992 flygte med deres tre små børn til det sydøstasiatiske land Lalak. Her kæmper de for at få hverdagen til at hænge sammen, men det er ikke nemt at passe ind med sine danske vaner, normer og værdier. – Hvad stiller man fx op, når chefen inviterer på middag, og menuen står på “kat i karry”?
Lene Andersen tager os med på en tankevækkende rejse til en anden verden…
19.45-20.00 Pause
20.00-21.00 Debat i grupper
21.00-21.30 Afrunding: Grupperne præsenterer deres “konklusioner”.