2009-02-24: Dansk – hvad har vi gang i?

Tir. 24. feb. 2009, 19:00
Sted: Løves BogCafé, Vesterbrogade 97b/Matthæusgade 46, København
Med titlen ?Dansk under pres ? Use it or lose it? lægger formanden for Dansk Sprognævn, Niels Davidsen-Nielsen, op til debat til februars debatarrangement.

Det danske sprog er under pres fra verdenssproget engelsk, der breder sig mere og mere i vores dagligdag (computersprog, universitetssprog, erhvervssprog, sportssprog osv.), og det ses ofte som en uafvendelig del af globaliseringen.

Skal vi derfor sigte stadig mere energisk på at bruge engelsk for at kunne kommunikere med verden omkring os og ikke sakke agterud i den globale udvikling? Eller skal vi forsøge at fastholde dansk som et kultursprog, forstået som et fuldt udviklet sprog der kan bruges til det hele?

Niels Davidsen-Nielsen slår til lyd for en både-og sprogpolitik. Hvis vi ikke bliver gode til engelsk – helst lige så gode som vi tror vi er – hægter vi os af internationaliseringen. Og hvis vi ikke fortsætter med at bruge dansk i de fleste sammenhænge, risikerer vi at dansk bliver et sekundasprog, og på langt sigt at det går tabt. ’Use it or lose it’.

Medlemmer har gratis adgang, gæster 50,- kr., studerende og pensionister 20,- kr.

Tid og sted:

Tirsdag den 24. februar, kl. 19-22

Løve’s BogCafé
Toves Galleri
Vesterbrogade 97b / Matthæusgade 46
1620 København V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *